Scurta descriere

Răchiți este o comună în județul BotoșaniRomânia. Denumirea satului de reședință vine de la răchitele bătrâne ce au crescut pe malul unui iaz ce a fost pe vremuri lângă sat. Se află așezat în partea de nord–est a municipiului Botoșani, la o distanță de 3 km de acesta.

troita sat Rosiori scoala Rosiori scoala Petru Suster Costesti intrare sat Rachiti imagine ansamblu sat Rachiti imagine ansamblu sat Costesti imagine ansamblu sat Costesti 2 biserica sat Cismea biserica sat Costesti biserica sat Rosiori centru Rachiti iluminat sat Costesti

Harta Comunei Rachiti

Comuna Răchiți este o localitate suburbană fiind localizată în regiunea de dezvoltare Nord-Est, în partea de nord-vest a municipiului Botoșani. Satele componente, situate în partea sudică a depresiunii Dorohoi-Botoșani de-a lungul râului Sitna, sunt: Răchiți, Costeşti, Cişmea şi Roşiori. Suprafața totală a comunei Răchiți este de 7.450 ha, din care teren intravilan 1.429,91 ha și teren extravilan 6.020,09 ha. Cea mai mare parte din teritoriul administrativ al comunei este acoperit de suprafețe agricole (6.478 ha). Din punct de vedere administrativ, comuna Răchiți are următorii vecini:

  • la nord: comuna Nicșeni;
  • la nord și est: comuna  Unteni
  • la sud-est: comuna Stăuceni;
  • la vest: comuna Roma.

În ceea ce privește gradul de dezvoltare al comunei, sub aspectul numărului de locuitori, aceasta se situează pe locul 14 din cele 71 de comune existente la nivelul județului Botoșani și pe locul 22 în ceea ce privește suprafața totală pe care aceasta o ocupă, plasându-se în rândul celor de talie mijlocie.